UŽAS U REMETINCU: Zatvorenici se seksualno iživljavali nad cimerom

Photo: Slavko Midzor/24sata

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana zbog sumnje da su silovali i tukli istražnog zatvorenika.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 28-godišnjak točno neutvrđenog dana tijekom prosinca 2016. u prostorijama zatvora drugog istražnog zatvorenika nasilno odvukao u prostoriju toaleta i uz primjenu tjelesne snage ga silovao.

Nadalje sumnja se da su prvookrivljeni (28), drugookrivljeni (24) i trećeokrivljeni (44) u točno neutvrđeno vrijeme tijekom prosinca 2016. u prostorijama zatvora; nakon što su saznali stvarni razlog određivanja istražnog zatvora jednom istražnom zatvoreniku koji je bio s njima u sobi; započeli s konstantnim vrijeđanjem ga, a trećeokrivljenik je nagovarao prvu dvojicu okrivljenika da ga izudaraju.

U nakani da ga teže ozlijede, dvojica su mu okrivljenika zadali više udaraca zatvorenom šakom u predjelu glave, leđa i rebara, uslijed čega je oštećenik zadobio ozljede teške naravi.

Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor protiv 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i 24-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok se osumnjičeni 44-godišnji hrvatski državljanin već odlukom suda nalazi u istražnom zatvoru, stoji na stranicama dorh.hr.


Komentari