Užas na Jordanovcu: Muškarac s nožem u ruci pokušao oteti curicu ispred škole?

FOTO: Ivan Klindić

U ponedjeljak oko 14.15 sati nepoznati muškarac pokušao je odvesti sa sobom učenicu petog razreda OŠ Jordanovac. Zaustavio ju je na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište, primio za ruku, a 10-godišnjakinja se  otrgnula i utrčala u školu, javlja Jutarnji.

Ravnatelj škole Davor Krnjeta nakon događaja zbog kojeg je intervenirala i policija poslao je apel svim roditeljima da “porazgovaraju s djecom o njihovom ponašanju u sličnim situacijama”.

Jutarnji doznaje iz pouzdanih izvora kako je 10-godišnjakinja izlazila iz škole te je u dvorištu vidjela nepoznatog muškarca. Primijetila je da ju je promatrao pa je krenula prema drugom izlazu. a on je ubrzano krenuo prema njoj. Čula je kako joj govori: ‘Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma’, na što mu je ona zahvalila i odgovorila kako će ipak ići sama kući.

On ju je snažno primio za ruku, a u drugoj ruci držao je nož. Djevojčica ga je tada udarila u slabine i počela bježati prema školskom dvorištu, a on joj je tada navodno još poručio: ‘Gdje ćeš? Tražit ću te dok te ne nađem.’

Curica je utrčala u školu u suzama, a jedna od njezinih prijateljica navodno je vidjela scenu kroz staklenu školsku stijenku. U isto vrijeme muškarac u dobi od oko 50 godina, neuredne brade, ćelav, debelih gustih obrva i bez dva prednja zuba, odjeven u tamnozelenu predimenzioniranu jaknu i smeđu trenirku, odštetao je niz ulicu prema bolnici Rebro, gdje je skrenuo na puteljak, tzv. crni putić.

Škola se digla na noge, a ravnatelj je odmah pozvao roditelje napadnute djevojčice. U tijeku je policijska istraga i potraga za nadzornim kamerama na okolnim zgradama kako bi se rekonstruirao cijeli događaj.

 

 


Komentari