Usred Zagreba pokušao ubiti tri policajca, napao ih nožem, ispaljen i hitac

www.haberra.com

Čim su policajci došli na intervenciju, muškarac ih je napao.

U rujnu prošle godine tri zagrebačka policajca izašla su na intervenciju nakon što su zaprimili prijavu o fizičkom napadu. Naime, otac ih je zvao zbog sina koji je nasrnuo na njega, ali pravi kaos počeo tek kada su policajci stigli u stan. Ovih dana nasilnom 39-godišnjaku sudi se za pokušaj ubojstva tri policijska službenika.

Oko 18 sati zaprimljena je prijava o fizičkom napadu, policajci su izašli na teren, a prava drama počela je kada su stigli u stan. Čim ih je sestra nasilnika pustila u dom optuženik je ustao s fotelje i zgrabio veliki nož, te počeo zamahivati prema policajcima. Nakon toga je uzeo i sprej protiv insekata te ih počeo špricati njime dok je u drugoj suci još uvijek imao nož.

Kratko vrijeme su ga policajci lovili po stanu, a onda su odlučili upotrijebiti sredstva prisile, prvo su suzavcem pošpricali nasilnika, koji je u svoj strci uspio raniti jednog policajca, koji je zadobio ubodnu ranu lijeve nadlaktice i reznu ranu na grudnom košu.

Morali su posegnuti za vatrenim oružjem

Situacija je izmakla kontroli i treći policajac je upozorio nasilnika da će upotrijebiti vatreno oružje. Ipak, Županijsko državno odvjetništvo kaže kako je podivljali muškarac bio u stanju “u kojem nije mogao shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima”, pa ni tada nije stao s nasrtajima na policiju. Službenik je rada izvadio pištolj, udaljio se do zida i ispalio hitac u pod, što je očigledno uplašilo 39-godišnjaka, kojeg su policajci u tom trenu uspjeli pritisnuti uza zid stolicom, te mu oduzeti nož i vezati ga.

Sva tri policajca ozlijeđena su u ovoj intervenciji, prvoj dvojici ozlijeđene su spojnice i rožnice oka zbog spreja protiv insekata, dok je treći zadobio ubodne i rezne rane.

Županijsko državno odvjetništvo muškarca tereti za tri pokušaja teškog ubojstva službene osobe tijekom obavljanja službene dužnosti i za to mu prijeti kazna od minimalno pet godina, piše 100posto.


Komentari