USRED NOĆI GORJELO U ŠPANSKOM: Plamen se proširio do četvrtog kata, sedam osoba zatražilo pomoć zbog udisanja dima

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

U Španskom je u noći na četvrtak buknuo velik požar. Kako saznajemo od zagrebačkih vatrogasaca, požar je oko 1.28 sati buknuo u stanu u Pavlenskom putu.

“Požarom zahvaćena nadstrešnica u prizemlju površine 4×4 m koja je u potpunosti izgorjela i ulazna vrata stana u prizemlju. Požar se proširio na balkon na 1. katu pri čemu su oštećena balkonska vrata stana površine 50 m2, te su oštećeni balkoni na drugom, trećem i četvrtom katu površine 3×2 m”, kazali su nam vatrogasci.

Dodaju da se dvoje ljudi nagutalo dima pa su ih pregledali djetatnici Hitne pomoći, a o eventualnim ozljedama će izvijestiti.

Požar su gasila 23 vatrogasca sa sedam vozila, a uhašen je u 1.49 sati.

 

Na društvenim mrežama objavljena su videa na kojima se vidi kako je plamen sukljao više metara u vis te kako je, tvrde građani, zahvatio tri stana.

Zagrebačka policija priopćila je da je oko 1.25 sati iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar stambene zgrade u kojem je oštećeno više stanova, dok je sedam osoba zatražilo liječničku pomoć zbog udisanja dima. “Kriminalističko istraživanje te slijedi očevid”, dodaju u policiji.


Komentari