Upucani policajac je stabilan i nije životno ugrožen! Očekuje ga još jedna operacija

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Na Markovu trgu danas oko osam sati ujutro upucan je policajac. Napadač si je potom oduzeo život, a ranjeni muškarac hitno je prevezen u bolnicu.

15:00 Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je novinarima da je policajac stabilno te da nije životno ugrožen. Operacija se oduljila zato što mu liječnici pokušavaju spasiti funkcije ruke. Kazao je i da mu predstoji još jedna operacija u sljedećim tjednima.

08:22 Kako se neslužbeno doznaje, Hitnu se navodno čekalo oko pola sata i to jer nisu išli najkraćim mogućim putem, nakon čega je policajac prevezen u bolnicu, doznaje N1.

Policija čuva prilaz Vladi, čuvaju vrata Vlade, no promet nije u potpunosti zaustavljen, tek barijera sa sjeverne strane Vlade.

“Jutros, 12. listopada, u 8.06 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć.

Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage”, priopćila je policija.

08:30 Jedan svjedok rekao je za N1 da je čuo pucnjavu i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži. Navodno se čula i rafaljna paljba.

“Ovoga nije ni u ratu bilo”, rekao je.

Policija je blokirala ulaz na Markov trg od Kamenitih vrata. Kako neslužbeno javlja Telegram, počinitelj se skriva na Katarininom trgu u jednom od muzeja. Navodno je pucao iz kalašnjikova.

Napadač je nakon što je ranio policajca, navodno pobjegao niz Mesničku ulicu.

“Ne mogu ništa reći od onog što znamo, čekamo da policija odradi svoj dio posla, da se uhiti počinitelj, da se provede istraga pa ćemo onda više znati”, rekao je ministar branitelja Tomislav Medved novinarima ispred vlade.

Dodao je i kako je “Hrvatska sigurna zemlja, da građani ne moraju strahovati”.

Markov trg u potpunosti je zatvoren.

08:40 Policija je priopćila kako je napadač počinio samoubojstvo.

“Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja.
Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, priopćili su.

09:00 Kako RTL.hr doznaje od dr. Maria Zovka, ravnatelja Vinogradske bolnice u Zagrebu, ranjeni policajac nije životno ugrožen.

“Ima nekoliko prostrijelnih rana, koje se čine perifernima, dvije su na lijevoj ruci i sa svake strane trupa po jedna. Sada je na CT-u kako bismo isključili unutrašnje ozljede”, rekao nam je dr. Zovak.

09:30 Zagrebačka policija potvrdila je kako je policajac stabilno.

“Ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik je podvrgnut operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno”, javila je policija.

10:05 “Prevozio sam uzorke za testiranje na Covid koji sam iz Zaboka vozio u Kliniku Fran Mihaljević. Vidio sam na Markovom trgu ranjenog policajca, zaustavio sam se. Zajedno s policajkom koja je tu bila tu smo mu stavljali mu komprese preko uniforme na prostrjelne rane. On je bio pri svijesti cijelo vrijeme i samo je govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi”, rekao je vozač saniteta za 24sata.

10:20 Na Jabukovcu je sve puno policije. Oko Dubravkinog puta nalaze se jake policijske snage i nitko ne smije prići. Cijeli krug oko mjesta gdje je pronađeno tijelo počinitelja je u blokadi. Ne može se niti u ulicu Jabukovac. Policija pretražuje cijelo područje, u potrazi za dokazima. Susjed je novinarima rekao kako je u dva navrata čuo pucnjeve, no nije znao o čemu je riječ, piše Večernji.

10:52 Prema neslužbenim informacijama napadač je bio u ranim 20-im te s područja Kutine


Komentari