‘Upomoć, silovanje!’: Napadnuta žena na Glavnom kolodvoru

Photo: Borna Filic/PIXSELL / Ilustracija

Prije samo tjedan dana napadnuta je žena u Dugavama.

Iz WC-a zagrebačkog Importannea, u petak navečer, izletjela je dvojka krvavih usta. Vrištala da su je pokušali silovati, i tražila da joj netko pomogne.

Tren prije nje iz toaleta je istrčao muškarac i u zadnji trenutak “uskočio” u bus broj 220, koji vozi u smjeru Dugava, gdje su ga čekala još dvojica. Svjedoci su odmah nazvali policiju koja je ubrzo stigla s maricom punom interventnih policajaca.

Istraumatizirana i šokirana žena imala je modricu na vratu i vidljiv ugriz na usni iz koje je tekla krv. Iako je, u prvi mah, napadač uspio pobjeći, policajci su krenuli u masovnu potragu po Novom Zagrebu. U početku nisu bili uspješni, ali napadač je napravio grešku te sa svojim prijateljima vratio na Glavni kolodvor. Tamo ga je prepoznao zaštitar.

On je policajcima uspio javiti gdje se nalazi napadač te ga je uspio zadržati do njihovog dolaska, Uhitili su ga i priveli na ispitivanje u Prvu policijsku postaju Centar. Iz glasnogovorništva MUP-a su potvrdili da se radi o stranom državljaninu.

S obzir0m na tijek istrage, nisu mogli napad okvalificirti kao pokušaj silovanja, a vjerojatno će ga se sumnjičiti za kazneno djelo iz domene krvnih i seksualnih delikata, no tek kada se utvrde sve činjenice. Još uvijek moraju razgovarati sa žrtvom i svjedocima, te izuzeti snimke nadzornih kamera, pišu 24sata.

Podsjećamo, prije tjedan dana tražitelj azila iz Afganistana napao je ženu u Dugavama.

>>> Azilant napao ženu u Dugavama: Uz prijetnju skalpelom bludničio nad njom

>>> Svjedoci o pokušaju silovanja: ‘Držao ju je za kosu, čupao, šamarao…’

>>> Progovorila napadnuta žena iz Dugava: ‘Oštricu mi je držao ispod vrata’


Komentari