Upali u trgovinu u Novom Zagrebu pa prijetili nožem: Policija ih ganjala po kvartu i na kraju uhitila

Foto (ilustracija): Marko Todorov / CROPIX

Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 46-godišnjakom zbog sumnje da su osumnjičeni u četvrtak, 29. travnja ove godine, oko 15.20 sati, došli do jedne trgovine na području Novog Zagreba u Utinjskoj ulici s ciljem pljačke.

Kad su došli tamo, 30-godišnjak je ušao u trgovinu i uz prijetnju nožem od 26-godišnje zaposlenice zatražio novac. Ona se prestrašila za vlastiti život pa mu je odmah i predala novac koji je imala u blagajni.

Ali razbojniku to nije bilo dosta pa je pogledao što još može uzeti, i s polica je uzeo i dvije boce alkohola, a tek se onda zaputio van iz trgovine gdje ga je čekao ‘frend’ koji je pazio da nitko ne naiđe. Pobjegli su s mjesta događaja i mislili da im se zbog ovog zločina ništa neće dogoditi, ali grdno su se prevarili.

Po zaprimljenoj informaciji o ovom razbojništvu policajci iz Novog Zagreba obišli su kvart i pronašli osumnjičene, uhitili ih na silu i priveli u službene prostorije. Nastala materijalna šteta ovdje iznosi oko 800 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su muškarci predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U blizini se razbojništvo dogodilo i u subotu, 1. svibnja oko 1.45 sati, u Lučkom. Ondje je nepoznati počinitelj iz Toyote s njemačkim tablicama ukrao novac i ostalo što mu se našlo pod rukom pa je oštetio 67-godišnjaka i 70-godišnju državljanku Turske za više desetaka tisuća kuna.


Komentari