UNOSAN DAN NA SLAVONSKOJ AVENIJI Policija zaustavila jednog vozača sa zabranom, a drugog bez vozačke

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

U nedjelju oko 19.40 sati u Zagrebu, na raskrižju Slavonske avenije i Ulice Marijana Čavića, policijski službenici zaustavili su osobni  automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, objavljeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

“Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na Sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od četrdeset dana, uvjetno na osam mjeseci.”

Iste večeri, oko 21.30 sati u Zagrebu, na raskrižju Slavonske avenije i Čulinečke ceste, u kontroli prometa policijski službenici zaustavili su 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka.

Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, a odbio se podvrgnuti ispitivanju radi utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu. Vozač je uhićen, smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu te sljedeći dan doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Presudom suda proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20.200 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Komentari