‘Unakazit ću ti kćer i ubit vas obje’ Muškarac iz Zagreba prijetio i silovao bivšu djevojku: Osuđen je na devet godina zatvora

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Saša G. ovog je utorka tijekom iscrpnog suđenja nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora. Ovaj 38-godišnjak seksualno je zlostavljao svoju bivšu djevojku, a za vrijeme suđenja u potpunosti je poricao sva kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Tijekom ljeta 2019. u blizini benzinske pumpe na Savici svoju je bivšu djevojku S. Š ugurao na suvozačko mjesto te joj prijetio smrću, govoreći da ima pištolj. Auto je zaustavio u blizini toplane i silovao uplašenu djevojku. No, zlostavljanje nije prestalo.

U rujnu iste godine u stanu S. Š., Saša je u više navrata tražio od nje da imaju spolni odnos te joj prijetio da će ubiti nju i njezinu kćer, silovati kćer, unakaziti joj lice i razbiti zube ako ne bude s njim imala odnos. Pritom ju je i fizički maltretirao, bacio na krevet i silovao.

Prema iskazima oštećene vidljivo je da je sa Sašom G. prekinula u proljeće 2019. godine, a odvjetnik optuženog za vrijeme suđenja tvrdio je kako je su njezine tužbe poprilično neuvjerljive s obzirom na to da silovanje nije prijavila odmah, a oštećena je kao razlog tomu navela sram i strah.

“To je s obzirom na njene godine ipak malo licemjerno jer ako je nije bilo sram upoznati se putem Facebooka, započeti ljubavnu vezu, pa i uputiti se u spolne odnose s poprilično mlađim muškarcem, onda je doista neumjesno od optužene pozivati se na neki sram. Očito je da je prijava podnesena iz inata i svojevrsne osvete. S obzirom na rečeno obrana predlaže da se optuženog. temeljem pravila in dubio pro reo, oslobodi od optužbe”, rekao je branitelj na suđenju prenosi 24 sata.

Obrana nije urodila plodom te je Saša G. proglašen krivim za dva silovanja, a kako je osuđen na više od pet godina produžuje mu se boravak u istražnom zatvoru i ono mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Komentari