UMRO JE BELI KONJ: Najstariji diler u Hrvatskoj (79) preminuo je dan nakon dolaska u Remetinec

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL, Ilustracija

Stjepan Pavletić, 79-godišnji diler kojeg je prošlog ponedjeljka uhitila policija zbog posjedovanja i preprodaje kokaina, jučer je preminuo u KBC Rebro.

Jutarnji doznaje da je dan nakon preprate u remetinečku ćeliju, “Belom konju” naglo pozlilo te je vozilom Hitne prevezen u zagrebački KBC. No stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo.

S Pavletićevom smrću bit će obustavljena i četiri postupka zbog droge koja se trenutno vode protiv njega na zagrebačkim sudovima, a Pavletićev odvjetnik Milko Križanović ostao je zatečen smrću svoga klijenta.

“Iskreno, ostao sam zatečen smrću svoga branjenika jer ništa nije ukazivalo na takav ishod i doista mi je žao. Informacije koje sam dobio su da je zbog krvarenja hospitaliziran još prošlog tjedna i da je od tada bio na respiratoru”, otkrio je za Jutarnji Pavletićev odvjetnik Križanović.

Podsjećamo, tijekom života više je puta uhićivan zbog preprodaje droge.

Iza sebe ima pet brakova u četiri države te uhićenja u tri.

Novac je inicijalno zarađivao kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svijet droge. Inače, bio je uhićen i u ljeto 2013. kad je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina u vrijednosti 100.000 kuna, a zbog čega je odrobijao tri godine zatvora. Dok je prije 13 godina od njega zaplijenjen kilogram i pol kokaina, piše Jutarnji.

 

Komentari