Umirovljenica u Utrinama lopovu dala karticu i PIN, na Peščenici ukraden Mercedes s njemačkim tablicama, a zanimljivo je bilo i u Gorici

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Novi je tjedan i za zagrebačke lopove počeo – radno. Još jednom su “operirali” po cijelom gradu. Na meti su, opet, i to s istim “forama”, bili umirovljenici, ali i auti, a kriminalac iz Gorice imao je “pik” na nečem sasvim drugačijem.

Između pola tri i pola četiri popodne u ponedjeljak lopov na Slavonskoj aveniji ukrao je Mercedes njemačkih registracija u vlasniku 40-godišnjaka. Policija javlja kako za počiniteljem još uvijek tragaju, a materijalna šteta iznosi 260 tisuća kuna.

Izgleda i kako je ovog ljeta pojačana “sezona” pljačkanja naivnih umirovljenika. Ovog je puta žrtva bio 91-godišnjak iz Voltinog. Na vrata njegovog stana u Hanamanovoj ulici pokucao je nepoznati muškarac koji se predstavio kao djelatnik javnog poduzeća. Umirovljenik ga je, ne sluteći ništa, pustio u stan, a ovaj mu je ukrao nekoliko tisuća kuna.

Nešto dalje, u Utrinama, jednako lakovjerna bila je 79-godišnjakinja iz Skokovog prilaza. Nju je nazvao muškarac za kojim se još uvijek traga te joj se predstavio kao službena osoba. Uvjerio ju je da ima krivotvorene novčanice koje mu mora predati i da će on sve srediti. Umirovljenica je povjerovala te mu dala novčanice, ali i bankovnu karticu s pinom. On je, očekivano, odmah požurio do bankomata i dignuo novac. Žena je ostala bez nekoliko tisuća kuna.

Do nesvakidašnje je provale došlo i u Ulici Velika Kosnica u Velikoj Gorici. Između petka i nedjelje nepoznati je počinitelj prerezao ogradu, ušao na gradilište trgovačkog društva i provalio u trafostanicu. Tamo je ukrao naponski kabel, ali i oštetio sabirnice srednje naponskog i nisko naponskog bloka. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.


Komentari