ULOŽIO 15 000 EURA KAKO BI OPREMIO LABORATORIJ: Policija muškarcu iz Zagreba zaplijenila 385 stabiljki indijske konoplje

earthmed.com

Dovršeno kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom te su zaplijenili 385 stabljika indijske konoplje, manju količinu marihuane i kokaina te laboratorij za indoor uzgoj.

Temeljem saznanja da se bavi uzgojem i preprodajom marihuane, 44-godišnjak je u večernjim satima 7. prosinca uhićen te je kod njega pronađena manja količina marihuane i kokaina. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici pretražili su kuću 44-godišnjaka te je u garaži pronađen laboratorij za uzgoj marihuane, opremljen sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanjem (22 lampe od 600W sa sjenilima, 2 el. tajmera, tri termometara sa mjeračem vlage, filter za zrak, tri ventilatora, 29 transformatora i pumpa za vodu sa spremnikom) s 385 stabljika indijske konoplje, visine do 30 cm, manja količina marihuane te 230 komada originalno zapakiranih sjemenki indijske konoplje (vrsta „Special Queen“).

Osim droge, pretragom kuće je pronađen i pištolj marke „CZ“, cal. 7,65 mm s 4 komada streljiva, četiri komada specijalnog alata za provaljivanje u osobna vozila i dva procesora od automobila.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 44-godišnjak uložio 15.000 Eura kako bi opremio laboratorij za uzgoj indijske konoplje te ju uzgajao radi dobivanja marihuane, koju je potom prodavao.

Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta je kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a te je priveden pritvorskom nadzorniku, dok će redovnim putem biti prijavljen radi počinjenog prekršaja iz čl. 91. st.1. t.1. Zakona o oružju.
Procjenjuje se da bi se od zasađenih biljaka indijske konoplje koje su pronađene, nakon berbe dobilo najmanje 15 kilograma marihuane.


Komentari