ULOVLJENI DILERI: Zaplijenjeno preko 10 kilograma marihuane

PUZ

Zagrebačka policija razotkrila dilera.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika (34,37) i zaplijenili preko 10 kilograma marihuane i 11 ml ulja sjemena konoplje.

Raspolažući saznanjima da se 34-godišnjak bavi prodajom droge, 17. siječnja, nakon obavljene kupoprodaje između njega i 37-godišnjaka, policijski službenici su ih uhitili.

Temeljem naloga suca istrage policijski službenici su pretražili osobni automobila kojim se koristio 37-godišnjak te su pronašli dva paketa s ukupno 2.248 grama marihuane, a pretragom osobnog automobila kojim se koristi 34-godišnjak, pronašli su deset paketa s ukupno 7.813 grama marihuane.


droga5
PUZ

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjak na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane, koju je potom skrivao i prepakiravao, nakon čega je tako pripremljenu marihuanu, u količinama od po kilogram i više, preprodavao drugim osobama među kojima je i 37-godišnjak koji je također drogu dalje preprodavao.

Protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. st. 2 KZ-a te su predani pritvorskom nadzorniku.

Komentari