UKRAO JOJ 35 KOBASICA! ‘Baš sam bila pustila dva dima na meso i onda mi se dogodi ovo. Skoro sam se onesvijestila’

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Suhomesnati proizvodi cijenjene su delicije u Hrvatskoj. Od kobasice do čvaraka, proizvoda je mnogo, a vole ih i stariji i mlađi. Izrada suhomesnatih proizvoda zahtjeva iskustvo, poznavanje mesa, kao i određeno vrijeme. Priča iz Karlovca Ludbreškog nažalost svjedoči tomu kako su se pojedinici odlučili okoristiti tuđim trudom.

76-godišnja I. Novak za 24 sata otkrila je kako joj je nepoznati muškarac ukrao čak 35 kobasica iz pušnice. Njihova ukupna vrijednost penje se na čak 2800 kuna, a nasreću policija je uspjela pronaći muškarca.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je protiv muškarca optužnicu zbog kaznenog djela teške krađe. Počinitelj je podesnim alatom prerezao lokot na ulaznim vratima garaže, a potom i na vratima pušnice. I. Novak kaže kako ju je o krađi obavijestila kći.

“Baš sam bila pustila dva dima na meso. Onda mi je kći ispričala da su nestale sve salame, a kulene da nije dirao. Nisam mogla povjerovati. Gotovo da sam se onesvijestila. Mjesec dana prije toga pokopala sam muža. On se bavio sušenjem mesa od 1985. i bio je stručnjak za to. Nikad nam prije nije bilo pokradeno meso”, kazala je i dodala kako je lopov uzeo i lokote.

Krađe suhomesnatih proizvoda u Hrvatskoj nisu rijetkost, a krade se upravo zbog vrijednosti suhomesnatih delicija.


Komentari