Ukrao automobil pa ga policija lovila po Zagrebu: Filmska potjera usred noći na Peščenici

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Danas 15. lipnja oko 0.05 sati na Peščenici, na Trgu Stjepana Konzula, s parkirališta je nepoznati počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Uno zagrebačkih registarskih oznaka. Nakon dojave, policijski službenici su uočili otuđeni automobil te su svjetlosnim i zvučnim signalima pratili vozilo i počinitelja. Bježeći vozilom je udario i oštetio parkirano vozilo te se nastavio udaljavati, a u Ulici Marijana Čavića počinitelj je izašao iz vozila i počeo bježati, nakon čega su ga policijski službenici uhitili i doveli u službene prostorije. Utvrđeno je da se radi o maloljetniku.

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirana su 22 kaznena djela: razbojništvo, četiri teške krađe provaljivanjem, 11 krađa i pet ostalih kaznenih djela. Pronađena su dva osobna i jedan teretni automobil. Jedna osoba je uhićena na počinjenju kaznenog djela.

Razbojništvo

U četvrtak 14. lipnja oko 17 sati na Trešnjevci, na Selskoj cesti, u ljekarni, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage počinio razbojništvo nad 25-godišnjom zaposlenicom i otuđio novac i nakit. Zaposlenica je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Sestre milosrdnice. Šteta nije utvrđena.

Provale

U četvrtak 14. lipnja, od 11.20 do 13 sati u Susedgradu, na Čepinskom putu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio novac i nakit, oštetivši 63-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Isti dan od 6.25 do 15.10 sati na Trnju, na Miramarskoj cesti, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac i nakit, oštetivši 70-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna.

Pronalazak otuđenog teretnog automobila

Jučer oko 13.15 sati u Jareku Donjem, na ugibalištu, policijski službenici pronašli su ranije otuđeni teretni automobil marke Mahindra GOA zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Zagreba. Automobil je otuđen između 12. i 13. lipnja u Zaprešiću.


Komentari