UKRALI AUTO PA RAZNIJELI BANKOMAT! Policija uhitila dva sumnjivca, jedan bio ranjen nedaleko od eksplozije bankomata te večeri

Ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Policija je pronašla svoje osumnjičenike za krađu auta te pljačke bankomata kojeg su raznijeli eksplozivnom napravom.

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka, kriminalno istraživanje je dovršeno, a oba kaznena djela za koja terete osumnjičenog 30-godišnjak i 36-godišnjak, dogodila su se u rujnu.

Tako policija smatra da je  dvojac između 15. i 16. runa, u razdoblju od 19:30 do 10 sati, ukrao automobil VW Bora u vlasništvu 53-godišnjaka. Auto je bio parkiran u Kolarovoj ulici, a policija sumnjiči kako su 30-godišnjak i 36-godišnjak korištenjem “prikladnog alata”, nasilno ušli u auto te ga pokrenuli bez ključa s nasilnom uporabom alata.

No, do njihovog glavnog plijena, bankomata na području Sesveta, stigli su tek 21. rujna oko 3:10 sati i to upravo u ukradenom autu.

“Naime, 30-godišnjak i 36-godišnjak su unutrašnjost bankomata ispunili zasad neutvrđenom smjesom plina koju su zatim aktivirali i izazvali eksploziju. Nakon eksplozije dvojica osumnjičenih su se udaljili s mjesta događaja u otuđenom automobilu kojeg su potom ostavili na području Sesveta”, izrazila je svoje sumnje policija.

No, zanimljivo, nedugo od ovog incidenta, policija je pronašla 36-godišnjaka na području Sesveta, te utvrdila kako mu je potrebna liječnička pomoć.

Stoga ga je policija i odvela u KBC Dubrava, da bi potom jučer oko 17:20 sati, uhitili i drugoosumnjičenog 30 godišnjaka koji je trenutno u pritvoru.

Policija nastavlja nadzirati 36-godišnjaka dok se liječi u zdravstvenoj ustanovi.


Komentari