UKLJUČIO SE I DORH! Božinović potvrdio: Policija će istraživati smrt Matijanića

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

“Povodom više objava u sredstvima javnog priopćavanja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će, provesti izvide zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba/osobe počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja kojim je prouzročena smrt jedne osobe. Objave u sredstvima javnog priopćavanja se odnose na smrt novinara jednog internetskog portala”, oglasilo se u subotu priopćenjem Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je za Index rekao kako će policija istraživati okolnosti smrti novinara Vladimira Matijanića.

“Policija se uključila u događaj temeljem saznanja iz pisma koje je objavljeno o okolnostima smrti Matijanića. Sada predstoje konzultacije s Državnim odvjetništvom da se procijeni ima li elemenata kaznenog djela”, rekao je Božinović.

Dodao je kako će policija svakako uzeti u obzir i nalaz inspekcije koja je već najavljena iz Ministarstva zdravstva. Naglasio je kako će Ministarstvo zdravstva zapravo odraditi stručni dio istrage.

Komentari