UHVAĆEN TROJAC KOJI JE KRAO SKUPE AUTE PO ZAGREBU: Pronađena i hrpa marihuane

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL(Ilustracija

Zagrebačka policija ove srijede, otkrila je trojac koji je krao vozila, a kod jednog od njih pronađeno 28,5 kilograma marihuane. Kriminalističko istraživanje provedeno je nad muškarcima od 41,49 i 44 godine te su objavljeni detalji.

“Naime, sumnja se da su 41-godišnjak i 49-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“ i kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“ tako što su krajem 2020. godine, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari i stjecanja protupravne imovinske koristi, došli u podzemnu garažu u Bužanovoj ulici.

Ukrali BMW i dva Land Rovera

Potom su, sumnja se, prišli parkiranom i zaključanom BMW-u u vlasništvu 32-godišnjakinje, nasilno ga otvorili i prikladnim ga alatom stavili u pogon. Vozilom su se zatim udaljili s mjesta događaja da bi na nepoznatoj lokaciji na području grada Zagreba, u namjeri prikrivanja kaznenog djela, na otuđeno vozilo montirali nepripadajuće švicarske registarske oznake. Dva dana kasnije, prilikom granične kontrole na području Županje, policijski su službenici utvrdili da je riječ o ranije otuđenom vozilu te je ono, nakon provedenih službenih radnji, vraćeno vlasniku.

Foto: PUZ

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke potvrdili sumnju da su 41-godišnjak i još jedna za sada nepoznata osoba zajedno počinili kazneno djelo „Krađa“. Naime, sumnja se da su tijekom srpnja 2019. godine zajedno došli u Bednjansku ulicu, Land Roveru zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, nasilno ga otvorili, a potom i uporabom prikladnog alata stavili u pogon. Vozilom su se, sumnja se, zatim zajedno dali u bijeg.

Foto: PUZ

Također, kriminalističkim je istraživanjem potvrđena sumnja da su 41-godišnjak i 44-godišnjak zajedno počinili isto kazneno djelo na štetu 58-godišnjaka. Naime, sumnja se da su između 2. i 3. rujna 2019. godine, zajedno došli u Reljkovićevu ulicu i prišli Land Roveru varaždinskih registarskih oznaka u vlasništvu 58-godišnjaka te ga nasilno otvorili i potom pobjegli u istom tom autom”, izvijestili su iz zagrebačke policije.

Oba automobila pronađena su nekoliko dana nakon krađe.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavi su pretragu doma i drugih prostorija osumnjičenog 49-godišnjaka, pri čemu su u stanu na području Novog Zagreba, kojim se osumnjičeni koristi, pronašli oko 28,5 kilograma konoplje tipa droga pakiranih u 28 paketa. Protiv njega je ponesena i kaznena prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, poručili su iz PUZ-a.

Foto: PUZ

Materijalna šteta iznosi oko 815.000 kuna (obeštećeno).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 49-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok se za 41-godišnjakom i 44-godišnjakom intenzivno traga.“

Komentari