UHVAĆEN NASILNIK IZ TRAMVAJA Udario je dječaka s posebnim potrebama: ‘Vikao mi je: ‘Tko te napravio takvog?’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad starijim muškarcem (81) koji je početkom listopada udario dječaka s posebnim potrebama u tramvaju broj 11 u Dubravi. Nakon više od mjesec dana istrage, policajci su uspjeli identificirati napadača. Kazneno djelo za koje ga se tereti sada je prekvalificirano, točnije ublaženo, vjerojatno je zbog liječničkog nalaza.

Naime, u KBC-u Zagreb, gdje se dječak nalazio na liječenju, utvrđeno je da se radi o blažim ozljedama, a ne teškim, kako se prvotno mislilo. Podsjetimo, 81-godišnjak je tog kobnog 6. listopada dječaka udario šakom u glavu i slomio mu nos, a sada za to može biti kažnjen od jedne do tri godine zatvora.

Prema priči dječaka, muškarac ga je napao zbog mjesta za sjedenje u tramvaju.

On tvrdi da je sjeo na prvo mjesto kraj vrata, a 81-godišnjak mu je prije okretišta Dubrava naredio da se makne sa sjedala što je dječak odbio.

“Pokazao mi je neku iskaznicu i pitao sam ga što mu je. Na to me šakom udario u nos i pao sam. Vrijeđao mi je roditelje. Vikao mi je: ‘Tko te napravio takvog? Kad me taj čovjek udario šakom u glavu, pao sam sa sjedala u tramvaju i udario u plastiku pored. Nitko mi nije htio pomoći. Svi su samo buljili u mene”, ispričao tada dječak za 24sata.

Nakon napada se maknuo i sjeo iza, a za to mu je vrijeme napadač psovao i sjeo na njegovo mjesto. Na kraju je izašao na stanici Maksimir, a dječak je nekako uspio doći do svoje škole. O cijelom incidentu, njegove roditelje je obavijestila školska psihologinja te je pušten kući i odvezen u bolnicu.

Liječnicu su dječaku morali ručno namještati nos, a cijeli slučaj je prijavljen u policijskoj postaji Dubrava.

 

Komentari