Uhvaćen diler iz Buzina: Prodavao drogu uz odgodu plaćanja

Droga, ilustracija (Foto: Darko Tomas/CROPIX)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine kokaina, koji je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Buzina, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao na nezakonitom tržištu.

Drama u Sesvetama: Rano ujutro susjedi pred kućom pucao u psa

Naime, sumnja je potvrđena operativnim postupanjem policije tijekom kojeg je utvrđeno da je 9. veljače 2024. u večernjim satima na području Buzina 45-godišnjak, za iznos od nekoliko stotina eura uz odgodu plaćanja, 38-godišnjem muškarcu prodao 4,39 grama kokaina.

U nastavku kriminalističkog istraživanja pretragom stana na području Buzina kojeg koristi osumnjičeni pronađeno je još 11,5 grama kokaina pakiranog u dvije plastične vrećice te dvije digitalne vage s tragovima droge.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici osumnjičenog 45-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija traži svjedoke: Naletio na dijete na pješačkom


Komentari