UHVAĆEN 54-GODIŠNJAK IZ DUBRAVE Nabavljao kokain i marihuanu pa kasnije prodavao po Zagrebu

PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke jučer su proveli kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim muškarcem. Njemu je tom prilikom zaplijenjeno sljedeće:

  • 84,1 grama kokaina zapakiranog u jednu plastičnu vrećicu i sedamnaest papirnatih manjih paketića,
  • staklena posuda s 4,0 grama marihuane i
  • dvije digitalne vage s tragovima droge.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke koji se bave suzbijanjem droge, raspolagali su saznanjima da se 54-godišnjak bavi neovlaštenom prodajom droga,  te su ga temeljem tih saznanja, dan ranije, u petak 3. siječnja 2019. godine, zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ u popodnevnim satima uhitili na području Donje Dubrave.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage obavljena je pretraga kuće u kojoj prebiva osumnjičeni. Tako je, osim prethodno navedene droge i digitalnih vaga, ujedno pronađen i novčani iznos od 1800 eura za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 54-godišnjak nabavljao veće količine kokaina i marihuane, skrivao i vagao u stanu u kojem stanuje, da bi ju potom, na području Grada Zagreba, neovlašteno dalje prodavao osobama koje drogu konzumiraju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u  Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te je u zakonskom roku predan  pritvorskom nadzorniku.


Komentari