Uhićeni muškarci koji su s nožem ušetali u dječju igraonicu u Dugavama, policija: ‘Radi se o Rusima’

Predstavljao se lažno da bi pribavio novac (Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX)

Policijska uprava zagrebačka oglasila se nakon našeg upita povodom incidenta koji se u noći s 10. na 11. siječnja dogodio u Dugavama, točnije, ispred jednog lokalnog kafića.

Naime, kako nam je javio čitatelj, sve je počelo nakon što je muškarac krvave glave, koji je po priči svjedoka strani državljanin, ušetao u lokal s molbom da ispere glavu. Kasnije je zajedno s prijateljima počeo praviti problema te je uz sebe imao i nož.

Uhićeni zbog nereda

Iz policije su nam potvrdili da se uistinu radilo o stranim državljanima iz Rusije, koji su zbog izazivanja nereda uhićeni.

“Dolaskom na mjesto događaja ispred navedenog objekta zatečena su tri državljanina Rusije za koje je utvrđeno da su tražitelji međunarodne zaštite. Jedan od njih je odbacio oštri predmet te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 29. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, dok je protiv svih podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Počinitelji prekršaja su uhićeni te dovedeni na nadležni Općinski sud u Novom Zagrebu”, pojasnili su.

Noćna drama u Dugavama, u kafić uletio migrant krvave glave: ‘Imao je nož i bio u dječjoj igraonici’


Podsjetimo, kako nam je svjedok opisao, policiju je pozvao vlasnik lokala nakon što su Rusi počeli prijetiti gostima.

“Dvojica su ušetala dok smo trećeg uspjeli zadržati van objekta. Vlasnik je zatim pozvao policiju. Tada doznajemo da su u policiji zaprimili isti poziv par sati ranije i da je muškarac s krvavom glavom ušetao u dječju igraonicu, koja je dvije ulice dalje od kafića”, ispričao nam šokirano.

Dodao je da je agonija trajala tri sata te da je galama probudila sve stanovnike obližnjih zgrada.


Komentari