UHIĆENI MLADIĆ U TEŠKOM STANJU: Policija provela internu istragu o postupanju nad dilerom iz Zaprešića

Photo: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija

Prošlo je tri dana od uhićenja Marka Š.R u Zaprešiću, a 36-godišnjak je još uvijek u teškom stanju u bolnici Sv. Duh gdje je prevezen nakon što mu je pozlilo desetak minuta nakon uhićenja. Njegova majka postupanje službenika opisala je kao “prizor gori nego na ratištu”, a zbog svega provedena je i interna istraga MUP-a.

Nakon događaja osnovan je stručni tim sastavljen od djelatnika Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu ministarstva koje je ustanovilo kako postupanje policajaca pri uhićenju Marka Š.R. bilo je zakonito i opravdano.

“Stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu MUP-a provjerama je obuhvatio taktiku postupanja, razmjernost i postupnost u primjeni policijskih ovlasti, te opravdanost i zakonitost uporabe sredstava prisile ali i činjenice i okolnosti koje su prethodile uporabi sredstava prisile kao i okolnosti nakon samog postupanja”, odgovorili su iz PU zagrebačke, prenosi Jutarnji.

Podsjećamo, majka uhićenog muškarca bila je zgrožena postupanjem službenika.

“Polegli su ga potrbuške, jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: ‘Gušim se. Nemam zraka’, a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako”, rekla je prije nekoliko dana.

Kada su mu dopustili da ustane, kaže, jedva je prošetao do kauča. I tada je nastala prava drama. Majka tvrdi da se mladić počeo gubiti, lice mu je promijenilo boju, a onda je izgubio svijest.

“Policajac ga je počeo reanimirati. Brzo je došla i hitna pomoć koja ga je oživljavala puni sat. Meni nisu dali da uđem u taj dio kuće”, navela je.

Policija, pak, tvrdi da je mladić najprije kada ih je vidio, bacio drogu u wc, a zatim pokušao pobjeći te je pružao aktivni otpor.

U sklopu velike policijske akcije razbijena je zaprešićka narko banda. Policija je dva mjeseca uz sudske naloge tajno pratila glavne aktere, snimala telefonske razgovore te angažirala prikrivene istražitelje.

Uhićeni su većinom mlađi muškarci koji su policiji od prije poznati zbog preprodaje droge, točnije kokaina, amfetamina, ecstasyja i marihuane.

Komentari