Uhićene bandite sumnjiči se i za eksploziju u Dugavama, a jedan detalj upućuje na to

Foto: Facebook

Kriminalna skupina na području Zagreba ovih dana puni medijske stupce, a kako doznaje Jutarnji, sumnja se da je upravo banda na čelu s Viktorom Milakovićem odgovorna za eksploziju u Dugavama.

Podsjetimo, za sada su prijavljeni samo za eksploziju na Laništu. Meta je bio Tomislav Sučić, no u eksploziji je ozlijeđena njegova supruga, a oštećena je i zgrada. Je li ovaj krim milje odgovaran i za druge eksplozije u gradu istražuje policija, a ono što je zanimljivo jest da je eksplozijama zajedničko to da se radi o pola kilograma TNT-a, sporogorećem štapinu i spektakularnom efektu.

Istražitelji posebno češljaju eksploziju iz 2019. godine na parkiralištu na Vijencu Frana Gotovca u kojoj je uništen Mercedes. Navedenim vozilom koristio se djelatnik Ureda za posebne poslove sigurnosti (UPPS), odjela koji se brine za štićene osobe. Da bi krivac mogao biti Milaković i njegova skupina upućuje podatak da je korišteno oko pola kilograma TNT-a koji je vjerojatno aktiviran sporogorećim štapinom.

Podsjetimo, kriminalnu skupina koju je snimao i pratio FBI vodili su kumovi Viktor Milaković i Leo Zdenjak, a njihova misija bila je osveta kumovima Tomislavu Sučiću i Tomislavu Sablji. Naime, Sučić i Sabljo u remetinečkom zatvoru su ponižavali Zdenjaka što je bio povod za osvetu. Među okrivljenima su i Darko Jandrić, Jan Andabak te Damir Medarić koji je bio stručnjak za eksploziv.

Svi okrivljeni nalaze se u istražnom zatvoru, a branili su se šutnjom. Koji će biti konačan ishod ove velike akcije i istrage, tek će se doznati.


Komentari