UHIĆENA ‘VOLANOKRADICA’ (25)! U Novom Zagrebu oštetio dva mercedesa, isto toliko passata, BMW i tri golfa

umirovljenik
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/ Ilustracija

Uhićen je mladić iz Litve (25) za kojeg se sumnja da je tijekom svibnja provalio u čak 11 automobila u Novom Zagrebu pa ukrao volane i druge vrijedne stvari.

“Sumnja se da je 25-godišnjak tijekom svibnja na području Novog Zagreba provalio u dva passata, jedan bmw x5, dva mercedesa te tri golfa.

Potom je iz četiri vozila otuđio volane, dok je u ostalim slučajevima otuđio i cd punjač, radijski displej s navigacijom, sunčane naočale, multimedijalni autoradio s odvojenim dijelom za usb i dvd, multimedijalni uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir te višenamjenska kliješta.

Također se sumnja da je tijekom svibnja u Novom Zagrebu, provalio u renault megane, ali je odustao od daljnje namjere, dok je nakon provale u audi a3 iz njega pokušao otuđiti volan, međutim nije uspio pa se udaljio.

Photo: PUZ

Nadalje, na području Trnja je također, sumnja se, u svibnju provalio u osobni automobil marke audi a3 i iz njega otuđio volan. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su na Rudeškoj cesti obavili pretragu prostorija kojima se osumnjičeni koristio, kao i osobnog automobila.

Pronašli su specijalni alat za provaljivanje, novac, mobitel, raznu dokumentaciju. Ujedno su policijski službenici pronašli i oduzeli dva volana, dvije kontrolne jedince, jedan radiouređaj i jedan ekran. Ukupna materijalna šteta cijeni se većom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu”, zaključuju u zagrebačkoj policiji.

 


Komentari