Uhićena dva ‘majstora’ s provalničkim alatom: Ukrali cigarete pa ih preprodavali u Zagrebu

FOTO: PU Zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim i 62-godišnjim državljanima Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teška krađa” provaljivanjem te nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prikrivanje”.

Naime, sumnja se da su 36-godišnjak i 62-godišnjak 21. listopada u ranim jutarnjim satima u Babinoj Gredi provalili u trgovinu u Ulici bana Ivana Mažuranića te otuđili cigarete koje su potom dovezli u Zagreb te predali 49-godišnjaku da bi ih sakrili u njegovoj kući.

Temeljem naloga Županijskog suda obavljene su pretrage kuće 49-godišnjaka, njegovih osobnih automobila kao i osobnog automobila kojim su se koristili 36-godišnjak i 62-godišnjak kojom su prilikom pronađene cigarete koje su prethodno otuđene kao i provalnički alat.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak i 62-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru. Protiv osumnjičenog 49-godišnjak policijski će službenici dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.


Komentari