Uhićen Slobodan Prosperov Novak zbog navodnih prijetnji ubojstvom zaposlenici Hrvatskih studija

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti, komparatist, novinar, političar i teatrolog, prošlog tjedna je uhićen i morao je prenoćiti u pritvoru.

Naime, kako doznaje Dnevno.hr, a potvrdio je i sam Prosperov Novak, uhićen je zbog optužbe zaposlenice Hrvatskih studija, koja tvrdi da joj je prijetio kako će je ubiti pištoljem. Tvrdi, dotičnu gospođu koja stoji iza prijave gotovo da ni ne poznaje.

“Ona je zaposlenica Hrvatskih studija, ja nisam zaposlenik tog fakulteta već radim na projektu. Ona je odbijala zadatak koji su joj dali dekan i prodekan, bila je zadužena za javnu nabavu. Kada sam bio tamo, pozdravili smo se i zaželjeli sretan Uskrs. Na kraju se javna nabava raspisala, to mogu potvrditi dekan i prodekan”, kaže Prosperov Novak.

‘Nisam osoba koju se hapsi jer ne netko nešto rekao’

“Ja imam 71 godinu, dva stenta i karcinom, nisam baš osoba koju se hapsi jer je netko nešto rekao. Došli su mi kući, rekli su da trebam poći s njima zbog događaja na kampusu. Rekao sam da ću poći s njima u Remetinec. Tamo se pojavio tim sa značkom i rekli su mi da sam uhićen. Nisam mogao dobiti ni lijekove, a ja sam bolestan i slab.

Do jedan ujutro sam tamo bio, a tada se pojavio šef postaje koji se shvatio da za sve ovo nema dokaza. Učinili su sve da me se brzo pusti, pregledali su mi auto i stan da nemam pištolj. Moji kolege kažu da nikada nije bio slučaj da se nekoga uhiti nakon sastanka”, kaže Prosperov Novak.

‘Slab sam i slomljen’

Navodi, očekuje da bi sada na redu trebao biti sud na kojem će nastojati dokazati da to nije napravio.

“Ja sam vrlo bolestan čovjek, slab i slomljen i dođe mi ovo. Jadni ljudi na tom fakultetu”, rekao je Prosperov Novak koji kaže da ne zna koji su pravi motivi osobe koja ga je prijavila za prijetnje.

Nagađa, nije željela raditi na tom projektu.


Komentari