UHIĆEN SERIJSKI LOPOV Krao je po cijelom Zagrebu, a tereti ga se za čak 18 kaznenih djela

Ilustrativna fotografija (foto: Pixels / Kindel Media)

Zagrebačka policija razotkrila je 42-godišnjaka kojeg se sumnjiči za čak 18 kaznenih djela, većinom krađa.

“Naime, u prosincu 2018. godine oko 18.40 sati na Aveniji Dubrava osumnjičeni je ušao u poslovnicu optike gdje je uz prijetnju nožem počinio razbojništvo nad dvoje zaposlenika te otuđio novac i mobitel zaposlenice”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nakon kratkotrajne pauze, provalama i krađama se vraća u 2020. godini. Prva se na meti našla zalagaonica na Aveniji Dubrava.

Sumnja se i da je u srpnju, kolovozu i listopadu 2021. godine te u siječnju 2022. godine, u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima došao do benzinske postaje u Zagrebu u Ulici kneza Branimira gdje je potom nožem zaprijetio zaposlenicima i otuđio novac. Isto je ponovio i u prosincu 2021. kada je opet opljačkao benzinsku u Branimirovoj ulici. Nakon toga mu se na meti našla i trgovina zdrave hrane gdje je otuđio novac.

“Na samom početku 2022. godine, odnosno u siječnju, sumnja se da je na Aveniji Dubrava u dva navrata, došao do trgovine u kojoj je nožem zaprijetio zaposlenicama te otuđio novac. U jednom od tih slučajeva je građanka koja se u trgovini zatekla, pokušala spriječiti osumnjičenog u namjeri bijega, međutim, u tome nije uspjela. Također se sumnja da je još u tom siječnju 2022. godine došao na benzinsku postaju na Aveniji Dubrava gdje je nožem zaprijetio zaposlenici i otuđio novac”, navodi zagrebačka policija.

U istom mjesecu je opljačkao i benzinsku na Maksimirskoj cesti, a u jednoj trgovini na Aveniji Dubrava ukrao je četiri parfema. Mirisne bočice krao je i na Maksimirskoj cesti. Prošle godine je do novca pokušao doći i zaprijetivši maloljetnicima.

“Osumnjičeni je na Aveniji Dubrava došao do maloljetne osobe kojoj je zaprijetio nožem te zatražio novac da bi tada druga osoba koja je bila u društvu maloljetne osobe počela trčati i zatražila intervenciju. Nakon što je osumnjičenome maloljetna osoba rekla da nema novac, odustao je od svoje daljnje namjere i pobjegao”, piše zagrebačka policija.

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela je oko 64.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se osumnjičeni od ranije nalazi u Zatvoru u Zagrebu.


Komentari