Uhićen mladić koji je skuterom nasrnuo na policajca i teško ga ozlijedio

Nemile scene odigrale su se kod Glavnog kolodvora.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističkih evidencija, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, na štetu policijskog službenika.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je u ponedjeljak, 20. veljače oko 15.50 sati, policijski službenik u Centru, na Starčevićevom trgu, uočio dvojicu mladića kako se mopedom gilera runner kreću uz zgradu Glavnog željezničkog kolodvora /zabranjenim smjerom/ te im izdao naredbu da stanu. Na naredbu policijskog službenika, osumnjičeni, koji je upravljao mopedom, a u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, smanjio je brzinu kretanja i gotovo zaustavio moped neposredno ispred policijskog službenika, da bi kad im je policijski službenik prišao na oko pola metra, naglo ubrzao.

Policijski službenik uspio je uhvatiti obojicu mladića na mopedu za odjeću i potrčao uz moped, a osumnjičeni je nastavio voziti i preko kolnika vukući oštećenog policijskog službenika te je u jednom trenutku 19-godišnjak izgubio kontrolu nad mopedom, naletio na rubni dio nogostupa i stup javne rasvjete. Nakon što su svi izgubili ravnotežu, pali su na tlo, a policijski službenik se pri padu teško ozlijedio i ostao ležati na tlu dok su dvojica mladića trčeći udaljila s mjesta događaja, ostavivši moped za koji je utvrđeno da je otuđen 15./16. veljače u Ulici grada Chicaga”, stoji na stranici PUZ-a.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog 19-godišnjaka su policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

>>> Detalji napada na policajca na Glavnom kolodvoru


Komentari