Ugledni SDP-ovac uhićen zbog spolnog iskorištavanja djevojčice kojoj je učitelj!

Zagreb.info

Poznati učitelj iz Koprivnice uhićen je zbog spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina, piše Večernji! Prema neslužbenim informacijama, radi se o Radovanu Kneževiću (60), dugogodišnjem učitelju iz područne škole u prigradskom naselju Bakovčicama. Područnu školu pohađali su učenici nižih razreda osnovne škole u mješovitom razredu.

Kako doznaje Večernji list, policiji su ga prijavili roditelji djevojčice koja se požalila na učitelja. Uhićen je u četvrtak, a istražna sutkinja odredila mu je zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Radovan Knežević inače je poznati je prosvjetni radnik i politički aktivist, a 2012. dobio je i državnu nagradu za rad u prosvjeti, i to kao jedini učitelj iz Hrvatske. Bio je član SDP-a i gradski vijećnik u Koprivnici, a stranku je napustio prije nekoliko godina te se priključio nezavisnoj političkoj sceni s kojom izlazi i na izbore za mjesne odbore.


Komentari