UČITELJICU OSLOBODILI OPTUŽBE DA JE TUKLA DJECU: Javilo se Općinsko državno odvjetništvo u Puli, traže da joj se ponovno sudi

Foto: Pixabay

Učiteljica koja je optužena da je svojim ponašanjem ugrozila psihički i emocionalni razvoj petero učenika u dobi od 8 i 9 godina, oslobođena je presudom Općinskog suda u Puli jer optužba nije dokazana.

U četvrtak se o svemu oglasilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli te navelo da su podnijeli žalbu na oslobađajuću presudu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 2. kolovoza 2022., podnijelo žalbu na presudu Općinskog suda u Puli-Pola kojom je hrvatska državljanka (1971.) oslobođena optužbe zbog počinjenja pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava.

Optužnicom državnog odvjetništva od 10. listopada 2018. okrivljenicu se tereti da je od rujna 2017. godine do 17. siječnja 2018., u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, tijekom nastave, u više navrata na različite načine udarala petoro maloljetnih učenika, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj tih učenika te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol.

Žalba na presudu podnesena je zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka iz članka 468. stavka 1. točka 11. Zakona o kaznenom postupku i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja iz članka 470. Zakona o kaznenom postupku. U žalbi je predloženo da nadležni županijski sud ukine oslobađajuću presudu te predmet vrati općinskom sudu na ponovno odlučivanje”, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Puli.

Komentari