UČESTALE KRAĐE I PROVALE za vrijeme blagdana

Provale u stanove učestale su u vrijeme blagdana.

Kako je blagdansko vrijeme idealna prilika za razbojnike pokazalo je izvješće PUZ-a. Učestale provale ili pokušaji istih punili su ovih dana retke crnih kronika.

U četvrtak, 24. prosinca između 15.30 i 20.30 sati na Črnomercu, Nad lipom, nepoznati je počinitelj provalio u stan u vlasništvu 69-godišnjaka i ukrao novac. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

Istog dana, oko 13 sati u Maksimiru, Ružmarinka, na počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u stan i otuđenju nakita 35-godišnjak je uhvatio i do dolaska policije zadržao 21-godišnjakinju. Dovedena je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

>>>POLICIJA SAVJETUJE: Evo kako spriječiti česte provale u stanove za vrijeme blagdana!

Identičan slučaj dogodio se opet na Maksimiru i to 26. prosinca oko 1 sat. Naime, na počinjenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u dom 31-godišnjak je zatekao 56-godišnjaka te ga zadržao do dolaska policije koja ga je priveli u službene prostorije.

Kako se krađe i razbojništva ne događaju samo u domovima pokazala su ova dva slučaja. U četvrtak, 24. prosinca oko 23.,50 sati na Trnju, Marina Držića, trojica su nepoznatih počinitelja fizički napala maloljetnika i ukrala mu nekoliko stotina kuna.

Između 23.i 24. prosinca. u vremenskom periodu od 18.45 do 6.50 sati u Ježdovcu, Vukasi, nepoznati je počinitelj provalio u teretni automobil marke Peugeot Boxer zagrebačkih registracijskih oznaka i otuđio električni alat oštetivši 57-godišnjaka za nekoliko stotina tisuća kuna.

 

 

 


Komentari