UBOLA GA NOŽEM ZBOG PASA: Bijesna 52-godišnjakinja upala susjedu u stan nakon što mu je izgrebala auto

Goran Mehkek / CROPIX/Illustracija

U Karlovačkoj županiji se zbio zastrašujuć i prilično specifičan zločin, Tamo je, naime, zbog pokušaja ubojstva i oštećenja tuđe stvari, kazneno prijavljena vlasnica pasa iz Tounja, mjestu između Karlovca i Ogulina, koja je susjedu kojem su smetali njezini ljubimci izgrebala auto, a zatim “u namjeri da ga usmrti, ubola hladnim oružjem i teško ga ozlijedila”, izvijestila je u petak Policijska uprava karlovačka.

Kako Hina doznaje od suca istrage Ivana Perkovića, 52-godišnjakinji je zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke određen jednomjesečni istražni zatvor.

“Odluka o određivanju istražnog zatvora razmjerna je opasnosti djela koje je 52-godišnjakinja učinila jer radi se o društveno opasnom djelu kojim se ugrožava sigurnost života građana, zajamčena Ustavom, a pritvor je i najefikasnije sredstvo preveniranja ponavljanja djela i jasna poruka društvu u cjelini o štetnosti takvog ponašanja u smislu zaštite individualnih prava pojedinaca i društva u cjelini”, rekao je Perković.

Prema saznanjima suca, napadnuti nije u opasnom stanju po zdravlje, ali je ubodna rana na mjestu “koje je moglo dovesti do najgoreg ishoda te je sada na državnom odvjetniku da prikupi dokaze i utvrdi treba li se protiv osumnjičenice podići optužnica ili možda obustaviti postupak”.

U kaznenoj prijavi piše kako je ogulinska policija u kriminalističkom istraživanju utvrdila da je osumnjičenica 3. veljače ove godine došla u stan 52-godišnjaka na području Tounja, s kojim se posvađala zbog njezinih pasa čiji lavež smeta susjedima.

“Nakon toga mu je na automobilu u dvorištu hladnim oružjem probušila pneumatik (zračnica), a u trenutku kada joj je oštećeni prišao da zaštiti svoju imovinu, ona ga je, u namjeri da ga usmrti, ubola hladnim oružjem i teško ga ozlijedila”, stoji u kaznenoj prijavi koja obuhvaća dva kaznena djela, a to su ubojstvo u pokušaju i oštećenje tuđe stvari.


Komentari