UBOJSTVO U TRAMVAJU: Potvrdili su optužnicu protiv mladića, on tvrdi da se ničega ne sjeća

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Optužno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici potvrdilo je optužnicu protiv pakistanskog državljanina Muhammada S. (22), zbog ubojstva Siniše V. (52) lani u rujnu u Zagrebu.

Muhammada se nalazi u istražnom zatvoru koji mu je određen nakon izručenja iz Italije zbog opasnosti da bi mogao pokušati ponovno pobjeći.

Optužnica ga tereti da je 18. rujna 2021. oko 8.55 sati u tramvaju linije broj 6 koji je prometovao od okretišta Sopot neposredno prije tramvajskog stajališta Most mladosti na Sarajevskoj cesti u priključnim kolima prvo se posvađao, a zatim i fizički sukobio sa Sinišom. U namjeri da ga usmrti, nožem mu je zadao ubodnu ranu na području vrata uslijed koje je nesretni Siniša preminuo na mjestu događaja. Potom se pješice uputio prema centru grada. Istog dana otišao je na aerodrom, kupio kartu i odletio u Rim, gdje su ga putem mobitela locirali dva mjeseca kasnije.

Na ispitivanju u tužiteljstvu kratko je iznio obranu odbacujući krivnju i tvrdeći da se događaja kao takvog uopće ne sjeća, neslužbeno doznaje 24sata. Istragom se nije utvrdio motiv svađe i ubojstva. Muhammad i žrtva navodno se nisu poznavali od ranije.

O Muhammadovoj tužnoj životnoj priči pisali su mediji. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Hrvatskoj je u svibnju 2017. nastradao pokušavajući se popeti na vlak na kolodvoru u Vinkovcima. Tom prilikom izgubio je nogu te mu je poginuo prijatelj.


Komentari