UBOJSTVO KOJE JE POTRESLO ZAGREB: Bivši saborski portir premlatio i zadavio strica zbog penzije?

policija
Foto: MUP/ilustracija

Smrt je policiji dojavio osumnjičeni nećak osobno, a uvjeravao ih je kako je riječ o prirodnoj smrti, no, istražiteljima su ozljede bile neobične, kao i njegovo ponašanje.

Beživonto tijelo umirovljenika Ivana Žuljevića pronađeno je s vrlo sumnjivim ozljedama u njegovoj obiteljskoj kući u Lučkom 13. travnja. Policija i Županijsko državno odvjetništvo osumnjičili su njegova nećaka Ivicu Žuljevića (67), on je inače osoba koja je dojavila policiji pronalazak tijela.

Glavni osumnjičeni – nećak

Nećak Žuljević živi u kući pored one u kojoj je njegov stric živio, to jest, one u kojoj je na koncu i ubijen. Za nećaka je u subotu Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, a istražna sutkinja velikogoričkog Županijskog suda mu je po tim osnovama odredila i pritvor. Policija tvrdi kako je nećak Žuljević svojega strica prvo izudarao metalnom polugom po glavi, a nakon što se ovaj onesvijestio počeo ga je daviti rukama, a potom mu je rukom zatvorio nos i usta. Umirovljenik Žuljević od toga je i preminuo.

Iako se motivi ovog užasnog zločina još ne znaju u potpunosti, vjerojatno je riječ o novcu. Inače imućni umirovljenik Ivan Žuljević (82) očito je bio već neko vrijeme na meti nećaka i prvog susjeda Ivice Žuljevića s kojim dijeli dvorište u Hrvatskoselskoj ulici u Lučkom, prenosi Jutarnji.

Uvjeravao policiju kako je stric umro od starosti

Prema tvrdnjama tužitelja, Ivica je očeva brata ubio prošle srijede u večernjim satima, a tijelo je pronađeno u četvrtak oko 16 sati i to na osnovi dojave samog osumnjičenika, on je pak imao priču da je u kući, čija su ulazna vrata bila širom otvorena, pronašao tijelo svojega strica. Iako ih je pokušavao uvjeriti da je bio star i bolestan, istražiteljima zatečen prizor u kući kao i Ivičino ponašanje bili su neprirodni.

Mrtvozornik koji je došao na mjesto događaja uočio je neuobičajene ozljede na Žuljevićevu tijelu te rekao da se o svemu mora izvijestiti policija. Istražitelji su također ubrzo zaključili da je riječ o nasilnoj smrti, a nakon očevida su po svemu sudeći zaključili da je ubojica Ivica Žuljević.

“Specifičan je i teške naravi”

Žuljevićev odvjetnik Tomislav Keser jučer nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. “Mogu vam potvrditi da mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanje djela, te da je osumnjičen za ubojstvo”, rekao je odvjetnik ne želeći odgovoriti kako se njegov klijent branio, odnosno da li poriče ili priznaje djelo.

“Ivica mi je rekao jutro nakon stravičnog otkrića: ‘Da, otišao je. Nema ga više.’ Potvrdio mi je samo Ivanovu smrt. Međutim nije mi se činio tužan već preplašen, baš kao i svi mi u ulici. Strahovali smo od nepoznatog ubojice ili više njih koji koriste priliku i napadaju starije osobe koje žive same”, ispričao je susjed Žuljevićevih. O Ivici inače nema nikakvo mišljenje. Kaže da je specifičan i teške naravi.

Bivši saborski portir

“Znate, Ivica je do prije rata za vrijeme bivše Jugoslavije radio na portirnici u Saboru. Danas je umirovljenik. Njegova kuća je sljubljena s Ivanovom i još jednom u kojoj žive Ivanovi podstanari. Bio je u dobrim odnosima sa stricem Ivanom. Nakon smrti strine, Ivica i njegova supruga vodili su brigu o Ivanu. Bio je vitalan. No pokojni Ivan u zadnje vrijeme nije se osjećao sigurnim kad vozi bicikl pa je išao pješice. Kad mu je umrla i kći, ostao mu je samo pas, ali i podstanari. Čudno da nitko nije vidio da cijeli dan po onom nevremenu Ivan ima otvorena vrata kuće. Ivanov sin, koji živi u Grazu gdje konobari, bio mu je u posjetu prošle nedjelje i sve se činilo u najboljem redu. Činjenica da je bratić ubio njegova oca shrvala ga je”, zaključuje susjed.

>>> POLICIJA ZATEKLA STRAVIČAN PRIZOR U LUČKOM: Pronašli tijelo starijeg muškarca, sumnja se na nasilnu smrt

Komentari