Pandemijsku 2021. u Zagrebu su obilježili dosad neviđeni zločini, ne ponovili se!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Provale, pljačke, prometne nesreće i krađe svakodnevni su razlozi izlaska na teren policajaca zagrebačke Policijske uprave u 2021. godini, a izlasci zbog ubojstava srećom su rijetki. Ipak, ubojstva koja su obilježila 2021. Zagreb nikad nije vidio. Najgore među pet najgroznijih ubojstava pandemijske 2021. u Zagrebu je svakako ubojstvo troje djece u Mlinovima, a prati ga ubojstvo muškarca u tramvaju. Pročitajte koje su smrti zgrozile Zagreb u godine na izmaku.

Ubio troje djece

Uznemirujuće umorstvo troje djece u noći s petka na subotu, s 24. na 25. rujna, od njihova oca u zagrebačkim Mlinovima, sablaznila je javnost koja nikako nije mogla shvatiti takvu okrutnost.

Ubojica, inače austrijski biznismen, Harald Kopitz, svoj je čin čak najavio i na društvenim mrežama.

“Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i pol nije uspijevalo, a čak mi niti moja braća iz masonske lože nisu htjela pomoći. Na kraju mi nisu ni htjeli odgovarati na telefonske pozive. Samo moji najbolji prijatelji su mi pomagali koliko su mogli. Ali sad, sad je kraj! Zato zbogom”, napisao je Kopitz na društvenim mrežama, a upravo je prema tom statusu jedan od njegovih poznanika i nazvao policiju koja je došla na teren.

Tamo su našli Kopitza koji je već uzeo poveću dozu tableta te su mu uspjeli spasiti život, ali za njegovu djecu nažalost nije bilo pomoći.

Kopitzova bivša supruga i majka, od šoka je zbog njegova zločina završila na psihijatrijskom liječenju u Dubrovniku (u vrijeme zločina je bila izvan Zagreba). Navodno je, pored loših financijskih prilika, bio i opsjednut idejom kako njegova biološka djeca ustvari nisu njegova, prema pisanju austrijskih medija.

Kako je Zagreb.info pisao, Kopitz je nakon boravka u KBC Sestre Milosrdnice, kratko bio u Remetincu, a onda je prebačen u psihijatrijsku bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj  gdje je pod stalnim nadzorom.

Dobivši za odvjetnika po službenoj dužnosti Marku Ivicu, istraga je u tijeku, Kopitz ispitan i očekuje se suđenje za kojega već priprema svoju obranu.

Sućut obitelji za ovaj strašan zločin, izrazio je i gradonačelnik Tomašević.

Ubojstvo u tramvaju

Građani koji su se u subotu 18. rujna po Mostu mladosti vozili u šestici uz mrtvo tijelo, teško će izbrisati taj prizor iz sjećanja.

Tijelo je najprije uočila jedna putnica, koja je potom s ostalima, obavijestila vozača da mu je u tramvaju onesviješteni muškarac.

Međutim, brzo se vidjelo kako je rana na vratu bila uzrok smrti, a ne nesvjesti.

Kako je Zagreb.info tada pisao, ubijeni je imao 52 godine te bio poznat policiji zbog sitnih prijestupa i skitnje, a zbog njegova ubojstva nožem, uhićen je bio ilegalni imigrant iz Pakisatana, 21-godišnji Muhammad S.

Nakon ubojstva, Muhammad je pobjegao u Italiju, a zbog otisaka prstiju za njim je raspisana tjeralica, te je zagrebačka policija dobila pomoć kolega iz inozemstva. Točni razlog ubojstva nije poznat, ali Muhammad je prije toga imao tešku priču u kojoj je, pri dolasku u Hrvatsku iz Pakistana izgubio nogu, a u intervjuu za UNHCR rekao kako samo želi dobar život u sigurnom okruženju.

Ubio pješaka

Jedna verbalna svađa biciklista i pješaka u Nalješkovićevoj ulici u Trnju, u ponedjeljak, 27. rujna, završilo je fizičkim obračunom u kojemu je ubijen 66-godišnji pješak.

Svjedoci su vidjeli, kako je oko 9:35 tog dana, biciklist nakon razmijenjenih riječi udario pješaka toliko jako da je ovaj pao na tlo, a biciklist ga je nastavio tući, nanoseći mu daljnje ozljedi koje su dovele do smrtnog ishoda. Pješak je šetao psa, sumnjalo se da je i svađa oko psa dovela do fatalne svađe, a nakon ubojstva, pas je ostao uz vlasnikovo tijelo.

Ono što je posebno uzrujalo građane je bijeg biciklista s mjesta zločina, ali je naposljetku ipak uhićen.

Ubojstvo u Dugavama

Stanaru zagrebačkih Dugava u Ulici svetog Mateja 23.8. imali su nemirnu noć kada je tog ponedjeljka u 2:50 pronađeno mrtvo tijelo 38-godišnjaka.

Tijelo je imalo vidljive ozljede, što je odmah upućivalo na ubojstvo, a zgroženi stanari tada su govorili kako ništa nisu vidjeli ni čuli, a u stanu su živjeli podstanari, pa nisu ni poznali ubijenog.

Policija je uhitila 25-godišnjaka kojeg se tereti da je oštrim predmetom zadao ozljede od kojih je žrtva na mjestu preminula.

Ubio suprugu i sebe

Svaki zločin, pogotovo ubojstvo, stravičan je neovisno tko ga počini, ali ipak je posebna jeza, kada taj zločin počini policajac.

Tako je javnost šokiralo ubojstvo i samoubojstvo koje se dogodilo u srijedu, 20.10. u ulici Orešje u Susedgradu.

Nakon svađe supružnika, suprug policajac (43), vatrenim je oružjem ubio svoju suprugu (37), a potom je i sebi presudio.

Susjedi su ispričali kako se bračni par inače doimao skladno, a te kobne večeri čuli su urlike muškarca o rastavi i nekoliko udaraca, ali tada to nisu povezali s pucnjevima kojima je tragično završio život ovog bračnog para.

Za nadati je se da će u novoj, 2022. godini, ovakvi strašni zločini zaobići glavni grad Hrvatske i cijelu Lijepu našu. Što se tiče 2021., ne ponovila se!


Komentari