Ubojica iz Sloboštine prepričao što se dogodilo: ‘Mislio sam da sam ga samo piknuo’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Kobra nije priznao sve za što ga se tereti.

Džemal Paloš Kobra u petak je priveden na ispitivanje, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor. Istražiteljima je ispričao što se dogodino na kobni Uskrs kada je život izgubio Ante Škember.

Mislio sam da sam ga samo piknuo! I ne, nisam bježao! Nisam bio svjestan”,kazao je policajcima Džemal Paloš Kobra (60) na ispitivanju o ubojstvu Ante Škembera (29). Kobra navodno nije znao da je mladić preminuo sve dok sljedećeg dana to nije pročitao u novinama.

Paloš je nakon saznanja sjeo na autobus i otputovao u Obrovac kod prijatelja, gdje je naposljetku i uhićen te prepraćen u Zagreb. Jedan prolaznik Kobru je prepoznao dok su ga privodili u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici i dobacio mu “Marš smrade!”, Paloš je ostao u čudu, a prolaznik je produžio svojim putem.

Nakon detaljnog prepričavanja događaja koji su se odvili na Uskrs, osumnjičeni je prepraćen sucu istrage, koji mu je odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Doznaje se da je paloš iznio detaljnu obranu, te da nije priznao sve za što ga se sumnjiči.

“Moj klijent žali zbog događaja. Pokajnički se držao na ispitivanju. Iznio je obranu i odgovarao na pitanja. Fizičko naguravanje nije negirao, no treba vidjeti porijeklo ozljeda. Nije bio svjestan da je mladića ubo niti je znao za njegovu smrt. Nije točno ni da je bježao kad je vidio medijske napise. DORH je tražio da ga se pritvori po dvije osnove, zbog mogućeg bijega i opasnosti od ponavljanja, no na kraju je pritvoren zbog ovog drugog. Svakako ćemo uložiti žalbu na tu odluku”, rekao je Željko Macan, Palošev odvjetnik.

Škember htio poništiti staru voznu kartu

Paloš je policiji samovoljno predao nož “skakavac” prije nego što su mu pretresli kuću u Velikoj Poljani, uz to ima je dao i svoju odjeću. Sve detalje okršaja potanko je ispričao, a u četvrtak je ispitan i vozač busa. Istragom je utvrđeno da je Škember po ulasku u bus htio poništiti staru, već desetak puta poništenu, kartu. Vozač to nije dopustio i zahtjevao je da kupi novu kartu. što je Škember odbio. Nakon toga vozač ga je zamolio da izađe i autobusa, što mladić također nije htio napraviti.

Nakon toga je došlo verbalnog sukob, zbog čega je vozač ugasio autobus i odbio krenuti, na to je počela negodovati putnica, a u sve se umješao i Paloš koji je stao u “obranu” vozača. Ubrzo nakon toga Paloš i Škember su se potukli.

Snime nadzornih kamera uvelike su pomogle istražiteljima u rekonstrukciji zločina, a obdukcija je pokazala da je izboden nožem iako se, zbog malo vanjskog krvarenja, prvo mislilo da je uboden odvijačem. Analizom snimke izdvojen je trenutak u kojem Paloš zamahuje rukom, te spremna nož u desni džep jakne. Škember je ostao još kratko na nogama, a zatim je pao pokušavajući se uhvatiti za kontejner, piše Jutarnji. 

>>> Ubojica iz Sloboštine htio platiti kako bi ga pustili na slobodu

>>> Hodak za Zagreb.info: ‘Škemberov ubojica mogao bi dobiti minimalnu kaznu zatvora, a vozač busa neće kazneno odgovarati’

 


Komentari