Ubojica iz Sloboštine htio platiti kako bi ga pustili na slobodu

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Paloša sumnjiče da je na Uskrs oko 18 sati nožem skakavcem na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Sloboštini ubo Antu Škembera.

Odvjetnik Željko Macan, koji Džemala Paloša (60) brani po službenoj dužnosti kazao je za 24 sata da su ponudili jamčevinu, no sud ju je odbio.

Podsjetimo, Paloša sumnjiče da je na Uskrs oko 18 sati nožem skakavcem na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Sloboštini ubo Antu Škembera (29) i nanio mu smrtnu ozljedu. Nakon što je noć proveo u ćeliji u prostorijama policije na zagrebačkim Oranicama, u petak u 11 sati doveli su ga na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Tamo je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Nakon što ga je saslušala sutkinja istrage, Džemala Paloša odveli su u zatvor u Remetincu gdje će provesti sljedećih mjesec dana.

Njegov odvjetnik Željko Macan iz Velike Gorice rekao je da će se žaliti na odluku o pritvoru i dodao kako nije točno da je njegov klijent bježao, nego se sam prijavio policiji.

>>>Hodak za Zagreb.info: ‘Škemberov ubojica mogao bi dobiti minimalnu kaznu zatvora, a vozač busa neće kazneno odgovarati’


Komentari