‘UBILI SU GA OD BATINA’ Iskrvario radi 200 kuna, susjedi tvrde: ‘Uništili su ga klošari, on je bio dobar kao kruh’

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Radi navodnog duga od 200 kuna, Božidar L. (65) dobio je batina, a samo četiri dana nakon što je otpušten iz bolnice iskrvario je u svome stanu i preminuo. U utorak je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo istragu protiv 34-godišnjaka koji ga je te kobne večeri posjetio s još jednim muškarcem, no ubrzo se pojavila nova mučna priča. Preminuli nije premlačen samo te noći, već i koji dan kasnije.

24sata pišu kako su brojni stanari Trnave koji su poznavali Božidara rekli da su ga nekoliko dana nakon prvog napada, na livadi u parku, pretukla dvojica muškaraca. Isto im je kazala i majka osumnjičenog 34-godišnjaka koja tvrdi da njezin sin nije kriv. On ga je ošamario, kaže, i otišao. No druga dvojica bila su grublja.

“Taj muškarac posudio je Boži nekoliko stotina kuna. Tražio je da mu vrati 5000 kuna. Božo ih je pozvao da popiju piće u kafiću odmah kod parka. Vjerojatno su mislili da će im platiti navodni dug. No, on nije imao novca. Tamo su se posvađali i počeli su ga ćuškati pa su ih zamolili da izađu van.

Na livadi su ga krenuli cipelariti te su ga ubili od batina. Bilo je još ljudi tad u parku, ima svjedoka, samo se boje pričati. Božo nije dao da se zove Hitna ni policija već je rekao da mu nije dobro i otišao kući”, govori majka osumnjičenog i dodaje da je njezin sin tog dana bio na putu, a da mu je jedan od napadača napisao u poruci: “Usr… smo ga od batina, izgleda da je umro”.

Slijedećeg jutra, u subotu 13. lipnja, do Božidarove kuće u kojoj su živjela još trojica muškaraca stigla je policija. Već je bio mrtav.

“Kako niste primijetili da je čovjek ispod vas umro?”, pitali su policajci podstanara.

Inače, nesretni je muškarac odrastao i živio u Trnavi. Nikad se nije ženio niti je imao djecu te je bio hrvatski branitelj, dragovoljac, koji je primao i mirovinu. Za Božidara je sve krenulo nizbrdo nakon smrti njegovih roditelja. Susdjedi kažu da je bio dobar ko kruh, ali je izgubio kompas.

“Počeo je puno piti i oko sebe je okupio ekipu kvartovskih klošara. Stalno su visili kod njega. Ne treba kriviti doktore… Nikad on nije htio tražiti pomoć ni priznati da nije dobro. Ja vjerujem da je na svoju odgovornost potpisao da ga puste iz bolnice”, rekli su susjedi za 24sata.

Božidara su sahranili na mirogojskom Krematoriju uz vojne počasti. Urnu je preuzela obitelj.


Komentari