UBADAO JU JE DOK NOŽ NIJE PUKNUO! Jezivom krvoproliću svjedočio je dječak koji je spasio majku od razjarenog oca

Zlostavljanje (Foto: Unsplash)

Visoki kazneni sud povisio je sa sedam na 12 godina zatvorsku kaznu 58-godišnjaku kojeg je šibenski Županijski sud proglasio krivim za pokušaj ubojstva bivše supruge u studenom 2020. godine u Brodarici kod Šibenika.

Prizivni sud je izvijestio da je došao u stan bivše supruge, koju je u braku učestalo tukao, ponižavao i prijetio joj smrću. Prišao joj je s leđa dok je sjedila i s nožem ju ubadao u vrat, prsni koš i trbuh. Nastavio ju je ubadati sve dok se nije odvojila oštrica noža pri ubodu u vrat i ostala u rani.

Nesretna žena zadobila je 14 ubodnih rana koje su osobito teške i po život opasne ozljede, a život joj je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Sud smatra da je preblaga kazna koju je izrekao prvostupanjski sud i dodaje da su optuženiku pravilno utvrđene olakotne okolnosti – dosadašnja neosuđivanost, smanjena ubrojivost i činjenica da je otac troje djece od kojih je jedno maloljetno. Uz to, ima i otegotnu okolnost, a to je da nije iskazao svoje žaljenje i kajanje prema žrtvi.

‘JA TO NE MOGU VJEROVATI’ Zagrepčani zgroženi slučajem sugrađanke: ‘Je li ovo moguće? Proglase te žrtvom pa te kazne’

Visoki kazneni sud smatra i da je prvostupanjski sud precijenio značaj olakotnih okolnosti i da je veći značaj trebalo dati činjenici da je optuženik pokazao izrazitu upornost, bešćutnost i okrutnost.

”Žrtvi je zadao 12 uboda nožem i time nanio 14 po život opasnih ozljeda. Kazneno djelo je ostalo u pokušaju samo zahvaljujući reakciji maloljetnog sina koji je spriječio optuženika u dovršenju i poduzetoj liječničkoj intervenciji”, priopćio je sud i naglasio da mu je prvostupanjski sud propustio kao otegotno cijeniti da je zlostavljanje žrtve trajalo dugi niz godina. Hororu je svjedočio i maloljetni sin kojemu će prizor oca koji ubada nožem majku sigurno ostaviti psihičke posljedice, a žrtvi je nakon nanesenih ozljeda umanjena kvaliteta života.


Komentari