U ZET-ovom tramvaju salutirao i vikao ‘Sieg Heil’ pa putnike napao suzavcem

Facebook

Nesvakidašnji događaj šokirao je putnike.

U četvrtak 5. listopada nešto prije 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio iz smjera središta prema Novom Zagrebu, došlo je do nesvakidašnjeg incidenta.

Naime, nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati ‘Sieg Heil‘, saznaje portal Lupiga.

Mladić je nakon toga je ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smjesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvrijeđala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, a nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis.

Čim su se vrata tramvaja otvorila, krenuo je van, a pri izlasku iz tramvaja “zahvaljujući” putnici koja ga je upozorila na “ponašanje”, silovito je udario glavom u okvir vrata.


Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli van, a s obzirom da je vozačici tramvaja pozlilo od suzavca, tramvaj je zaustavljen na desetak minuta, nakon čega je iz ZET-a vozačici sugerirano da produži do mosta u Zapruđu, kako ne bi došlo do tramvajskog zastoja. U Zapruđu je tramvaj dočekala policija te je uzela izjave od putnika i same vozačice, koja je kao i svi putnici bila u šoku od viđenog.

Za nepoznatim mladićem traga i zagrebačka policija, doznaje portal Lupiga: “U tramvaju u smjeru Novog Zagreba, za sad nepoznati muškarac, aktivirao je suzavac ili nekakvu vrstu nadražljivca, zbog čega je liječničku pomoć zatražila zaposlenica ZET-a kojoj je na licu mjesta i pružena liječnička pomoć.

Svjedoci nasilnika opisuju kao gotovo izbrijanog mladića, s jedva uočiljivom, kratkom irokezom, u ranim dvadesetim godinama, zelenih očiju i visine oko 175 centimetara. Na sebi je imao maslinasto-zelenu tzv. spitfire jaknu i hlače, koje su se dijelu putnika učinile kao dio radnog tamnoplavog odijela, dok drugi navode da su bile maskirne.

 

Komentari

loading...