U Zagrebu zaplijenjeno 66 kilograma marihuane

MUP / Ilustracija

Dovršeno kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni za krijumčarenje droge preko državne granice angažirao 33-godišnjaka. Potom je 33-godišnjak u Podgorici u Republici Crnoj Gori, osobni automobil marke Peugeot Boxer 333 zagrebačkih registracijskih oznaka, a u kojem je u posebno preuređenim prostorima unutrašnjosti vozila bila sakrivena marihuana, utovario na priključno vozilo krapinskih registracijskih oznaka, teretnog vozila marke Scania krapinskih registracijskih oznaka.

Nakon što je drogu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku na dubrovačkom-neretvanskom području ga je po prethodnom dogovoru sačekao prvoosumnjičeni i preuzeo osobni automobil te se vozilom uputio prema Zagrebu gdje su ga službenici Carine zaustavili u redovnoj kontroli.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu policijski službenici Službe kriminaliteta droga su pretragom osobnog automobila marke Peugeot Boxer u unutrašnjosti pronašli sakriveno 72 paketa ispunjenih marihuanom, ukupne mase cca 66 076 grama. Nakon kriminalističkog istraživanja dvojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava.


Komentari

loading...