U Zagrebu ‘pao’ diler marihuane i kokaina, pronađeno i vatreno oružje

FOTO: PUZ

Od studenog prošle godine policija ga je držala na oku.

Temeljem prethodno prikupljenih saznanja da 42-godišnjak nabavlja marihuanu i kokain te ih potom dalje neovlašteno prodaje na području Grada Zagreba, policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke su početkom mjeseca studenog 2016. godine u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu započeli opsežno kriminalističko istraživanje usmjereno na utvrđivanje kaznene odgovornosti navedenog 42-godišnjaka i zapljene marihuane i kokain.

Kriminalističko istraživanje dovršeno je 17. veljače 2017. godine, tijekom kojeg je utvrđeno da je 42-godišnjak, radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine marihuane i kokaina koje je potom skrivao u svojoj obiteljskoj kući u Zagrebu, nakon čega je dalje prodavao drogu dok je također nabavio i veće količine vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari.

FOTO: PUZ
FOTO: PUZ

Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da su 48-godišnjak i 41-godišnjakinja pomagali navedenom 42-godišnjaku u počinjenu gore navedenih kaznenih djela na način da su u dogovoru s njim skrivali predmete kaznenih djela i to konkretno drogu i vatreno oružje, streljivo i eksplozivne tvari kako ih policijski službenici ne bi pronašli.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Službe kriminaliteta droga zaplijenili su ukupno: 7583 grama marihuane, 55,5 grama kokaina, dvije jurišne automatske puške s pripadajućim spremnicima za streljivo, 60 komada streljiva cal. 7,62x39mm, tri pištolja, dvije ručna bombe i jedan revolver.

puz3

Osumnjičene osobe su u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku dok je protiv njih podnesena kaznena prijava ODO-u Zagreb zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


Komentari