U Zagrebu osvanuo još jedan grafit s porukom mržnje prema Srbima! Nećete vjerovati u kojoj ulici…

Twitter

Još jedan odvratan grafit s porukama mržnje i pozivom na ubijanje Srba osvanuo je u Zagrebu. U Svetoj Klari u Čavoglavskoj ulici kod dječjeg vrtića na zidu je nacrtano drvo na kojemu su obješeni ljudi te uz to piše “Serbian family tree”, piše Dnevnik.hr.

“Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika… a onda očekivati hrabre generacije”, objavilo je Srpsko narodno vijeće na Twitteru uz fotografiju.

Nakon sramotnog transparenta u zagrebačkoj Kustošiji te grafita u Borovju, ovo je već treća odvratna poruka mržnje koja je osvanula na ulicama glavnog zagrebačkog grada.

SNV je fotografiju dobio ili od članova ili njihovih prijatelja, a naši izvori kažu kako toga jučer tamo nije bilo“, rekao je Milorad Pupovac komentirajući jučerašnju poruku na Borovju.

Podsjetimo, užasna poruka ženama i djeci srpske nacionalnosti u Kustošiji dovela je uhićenja za sad osam osoba, od čega je šestero u subotu predano pritvorskom nadzorniku na daljnje postupanje zbog počinjenja kaznenog djela Javnog poticanja na nasilje i mržnju za koje zakon predviđa kaznu do tri godine zatvora.


Komentari