U Zagreb prevezene tri trudnice na liječenje! Jedna nije preživjela, a druga je rodila mrtvo dijete: ‘Strašne su to posljedice’

Klinika za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tužne vijesti dolaze iz Koprivnice. Iz tamošnje bolnice, u posljednjih mjesec dana, na liječenje u Zagreb su prevezene tri trudnice koje su vodile bitku s koronavirusom. Nažalost, jedna beba i jedna rodilja nisu preživjele.

“U prvom slučaju carskim rezom je prijevremeno rođena beba, ali majka nije preživjela. U drugom je trudnica rodila mrtvo dijete i trenutno se nalazi u Infektivnoj klinici Dr. Fran Mihaljević”, otkrio je voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju koprivničke bolnice Ivica Stanišić.

Izvijestio je da su još jednu trudnicu transportirali u Zagreb prije dva dana, no da je ona sada stabilno te se nalazi na covid odjelu jedinice intenzivnog liječenja bolnice na Sv. Duhu.

“Strašne su to posljedice, jer godinama nismo imali smrt rodilje ili babinjače”, kaže dr. Stanišić.

Iskoristio je i priliku da pozove trudnice da se cijepe jer su se dosad na to samo rijetke odlučile.  Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić priopćio je da je na bolničkom liječenju trenutno 57 osoba zaraženih koronavirusom, a njih 15 je na respiratoru. Što se tiče liječnika i ostalih djelatnika bolnice, procijepljenost je zadovoljavajuća.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ustvrdio je kako je sustav koprivničke bolnice stabilan, unatoč problemima s financiranjem, kakvi postoje u cijeloj zemlji. Ističe da pružanje neke hitne zdravstvene usluge nikad nije dovedeno u pitanje.

Komentari