U stravičnoj nesreći na A3 ozlijeđeno 12 ljudi, tri Hrvata imaju teške ozljede: Policija objavila kako je došlo do sudara

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL, lustracija

Zagrebačka policija objavila je detalje stravične nesreće na autocesti A3 koja se dogodila u subotu. U nesreći je ozlijeđeno čak 12 ljudi.

“28. kolovoza oko 6.55 sati 27-godišnji državljanin Turske upravljao je teretnim vozilom turskih nacionalnih registarskih oznaka, a koje je vuklo priključno vozilo također turskih nacionalnih registarskih oznaka sjevernim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom, u smjeru zapada. Dolaskom do 67. km+150 m (područje Ivanić Grada) zbog nedržanja potrebnog razmaka, prednjim dijelom vozila naletio je stražnji dio osobnog automobila marke Škoda županjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak, a koji se kretao istom prometnom trakom u istom smjeru te je u trenutku nesreće usporavao kretanje zbog kolone vozila ispred sebe.

Od naleta vozilom je sletio na mekani teren i u prevrtanju se zaustavio u odvodnom kanalu. U daljnjem nekontroliranom kretanju teretno vozilo turskog državljanina naletjelo je na stražnji dio osobnog automobila marke Mercedes slavonskobrodskih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a čije vozilo je od  naleta odbačeno na mekani teren sa sjeverne strane kolnika gdje se i zaustavilo.

U nastavku kretanja, teretno je vozilo zatim prednjim dijelom naletjelo na stražnji dio osobnog automobila marke Ford njemačkih nacionalnih registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnji grčki državljanin, a uslijed naleta njegovo vozilo u rotaciji je odbačeno na lijevu prometnu traku gdje se i zaustavilo. U daljnjem nekontroliranom kretanju turski je državljanin prednjim dijelom teretnog vozila naletio i na stražnji dio osobnog automobila marke Volkswagen njemačkih nacionalnih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin.

Od naleta, Volkswagen je u rotaciji odbačen na lijevu prometnu traku gdje se i zaustavio, dok je turski državljanin u nastavku nekontroliranog kretanja prednjim dijelom svog teretnog vozila naletio na prometnu signalizaciju i opremu koja se nalazila uz desni rub kolnika da bi potom sletio s kolnika na meki teren gdje se zaustavio.

U prometnoj nesreći ozlijeđeno je ukupno 12 osoba, od čega devet lako (državljani Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Grčke), dok su tri hrvatska državljanina teško ozlijeđena. Liječnička pomoć ozlijeđenim osobama pružena je u KBC Zagreb, Klinici za dječje bolesti Zagreb i  KBC Sestre milosrdnice.

Između 7.20 i 8.30 sati bio je obustavljen promet sjevernim kolnikom autoceste A3 te preusmjeren na prometni čvor Križ, dok se od 8.30 do 11.10 sati odvijao po desnoj prometnoj traci sjevernog kolnika autoceste A3″, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari