U STANU ‘ŠTANCAO’ PSE! Oduzeto mu 15 psića, a još 30 ih nije pronađeno: Štenci nisu cijepljeni, neki su i bolesni

Foto: Državni inspektorat

U Zagrebu je pao ”štancer” pasa u čijem je stanu pronađeno čak 15 štenaca raznih pasmina, izvijestio je Državni inspektorat.

Inspekcija i policija u stan štancera ušli su jučer nakon, kako kažu, višednevne pripreme u kojima u inspektori otkrili i pripremili akciju koja je. uz sprječavanja obavljanja neregistrirane djelatnosti, za cilj imala zaštitu zdravlja životinja i njihovu dobrobit.

Foto: Državni inspektorat

U priopćenju Inspektorata stoji da je u stanu fizičke osobe zatečeno je 15 štenaca različitih pasmina – pudl i patuljasti špic/pomeranac – koji su bili namijenjeni za prodaju.

Osim toga, u stanu su bila i dva psa koja nisu cijepljena protiv bjesnoće, a uvidom u evidenciju utvrđeno je da ista osoba posjeduje ukupno 30 pasa koji nisu zatečeni u stanu.

Protiv osumnjičene osobe podnijet će optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu za počinjene prekršaje, a naloženo je i preventivno cijepljenje protiv bjesnoće i odjava pasa koji nisu u posjedu.

Foto: Državni inspektorat

Štenci koji su bili namijenjeni za prodaju, njih 15, zbog neprimjerenih uvjeta držanja te kao predmeti namijenjeni za prodaju, privremeno su oduzeti i smješteni u Dumovec.

”Nekoliko pasa zbog lošeg zdravstvenog stanja odmah je smješteno u veterinarsku ambulantu te su stavljeni pod terapiju. Preostali psi dobrog su zdravstvenog stanja te su pod stalnom veterinarskom skrbi”, priopćio je Inspektorat.

Iz Državnog inspektorata pozivaju građane da, ako se odluče za kupovinu kućnih ljubimaca, iste ne kupuju od uzgajivača koji nisu registrirani za uzgoj.

Komentari