U SD-u Stjepan Radić opljačkana studentica: Drski pljačkaš predstavio se kao djelatnik SC-a

ffzg.unizg.hr

Većina studenata tijekom ljeta napušta studentske domove dok dio njih ostaje na ljetnom smještaju, a čini se da drski pljačkaši i lopovi to znaju bezobrazno iskoristiti.

Naime, u srijedu 25. srpnja oko 14 sati, u Studentskom domu Stjepan Radić, u 7. paviljonu, opljačkana je studentica. Počinitelj joj je ukrao novčanik i pobjegao.

Kako doznaje portal Studentski.hr, opljačkana studentica socijalnog rada spremala se za posao, a prije nego je otišla na WC, na hodniku je srela mladića koji je upozoravao studentice na nestanak struje i vode na sat-dva zbog nužnih popravaka. S obzirom na to da navedenih problema zbilja ima u domu, studentica nije posumnjala da nije riječ o djelatniku Studentskog centra.

Nastavila je do WC-a dok je on i dalje kucao po sobama. Kada se vratila nakon par minuta u sobu, koju prije tog nije zaključala budući da se nalazi odmah do toaleta, vidjela je da su joj stvari na policama razbacane i da je njezin novčanik nestao. Nakon bezuspješne potrage obratila se zaštitarima. Zamjenik upravitelja SC-a rekao joj je da nisu nikog od kolega poslali da obavijeste studente o popravcima. 

Nakon razgovora s opljačkanom studenticom zaštitari su pregledali snimke zaštitnih kamera na kojima se vidi pljačkaš, ali ne i njegovo lice, piše Studentski.hr. Pretražili su okolicu paviljona i područje doma, no novčanik nisu pronašli.

Mladić je, opisuje studentica, visok između 185 i 190 cm, ima otprilike 25 godina, kratku kosu i bradu od nekoliko dana, tamnoput je i obučen u tamnu odjeću i crvene tenisice.

S porte upozoravaju i mole studente da ne ostavljaju otvorene ulaze u paviljon te da se služe ključevima pri ulasku. Također napominju da ako primijete bilo kakve sumnjive radne ili osobe u paviljonu ili na području doma, neka se odmah jave na portu.


Komentari