U rijeci Savi pronađeno tijelo utopljenika za kojim se danima tragalo

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Tijelo muškarca pronađeno je u petak poslijepodne u rijeci Savi, potvrdio je Hini glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić koji zbog protoka vremena ne može sa sigurnošću reći da je riječ o utopljeniku iz čamca koji se prevrnuo 20. svibnja.

Tijelo je pronađeno 3,5 riječna kilometra nizvodno od mjesta na kojem se 30. svibnja prevrnuo čamac s tri osobe od kojih je jedna nestala u riječnim valovima.

“Pronađeno je tijelo. Međutim zbog proteka vremena, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da se radi o osobi povezanoj s događajem od 30.svibnja. Zato će po nalogu Županijskog državnog odvjetništva biti obavljena obdukcija”, rekao je Brezić.

Prema izvješću Policijske uprave brodsko-posavske muškarac (47) godina nestao je na rijeci Savi kod mjesta Siče u novogradiškoj Posavini u subotu u ranim večernjim satima. Muškarac je bio dio tročlane posade čamca koji se prevrnuo, sve tri osobe su hrvatski državljani.

Uz nestalog u čamcu su bili 18-godišnja djevojka i 44 godišnji muškarac. Dojavu o prevrtanju čamca policija je dobila u subotu oko 21,40 sati. Prema policijskom izvješću kod mjesta nesreće čamci granične policije na obali su zatekli 18-godišnju djevojku dok se 44-godišnji muškarac još uvijek nalazio u rijeci Savi, te su mu policajci pritekli u pomoć. Drugog muškarca (47) nije bilo na mjestu nesreće.

U traganje za nestalim muškarcem tijekom proteklih tjedan dana uz policiju bila je uključena i HGSS-ova stanica Slavonski Brod.


Komentari