U rijeci Krapini u Zaprešiću pronađene ručne bombe i streljiva

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

Policijska uprava zagrebačka apelira na sve građane da pokažu maksimalnu odgovornost i brigu za sigurnost.

U nedjelju 11. lipnja 2017. u Zaprešiću, a nakon prethodne dojave građana, policijski službenici protueksplozijske zaštite iz rijeke Krapine izuzeli su veću količinu eksplozivnih sredstava.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Sveukupno je izuzeto 46 komada ručnih bombi, 376 komada streljiva raznih kalibara i 13 okvira za razne vrste oružja.[/box]

Ovim putem policija apelira na sve građane da pokažu maksimalnu odgovornost i brigu za sigurnost, kako svoju tako i svojih sugrađana te molimo da eksplozivna i druga opasna sredstva ne odbacuju u jarke, kanale, potoke, rijeke, jezera, kontejnere, šume i  sl., jer time direktno dovode u opasnost sve osobe koje mogu doći u doticaj s tim sredstvima.

Na kraju policija napominje i upućuje sve građane koji nelegalno posjeduju eksplozivna i druga opasna sredstva da iskoriste mogućnost dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva bez snošenja sankcija za posjedovanje istih sukladno članku 97. Zakona o oružju.

Dovoljno je nazvati 192, izjaviti da želite dragovoljno predati eksplozivna sredstva, oružje ili streljivo, a osposobljeni policijski službenici će doći do Vas u civilnom vozilu i u civilnoj odjeći te na siguran način preuzeti opasna sredstva i na taj način učiniti okolinu sigurnijom – što je i opisano u akcijama „Zbogom oružje“ i „Manje oružja – manje tragedija“.


Komentari